Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 16 » Психокорекція в методі АСПН: переваги та зони розвитку. Т. Артеменко
19:00
Психокорекція в методі АСПН: переваги та зони розвитку. Т. Артеменко

Tatiana Art : Переглянула ролик по психокорекції в методі АСПН. Я бачу тут хорошу інтуїцію терапевта та віртуозне розуміння механізмів психіки. І, разом з тим, роблячи акцент переважно на смислових параметрах, терапевт ризикує втратити конкретність та привнести власну реальність у процес. Також для мене забагато інтерпретацій та інтелектуалізації та недостатньо рішень самого респондента та домовленостей про зміни. До цього процесу я би додала 1. конкретизації ("що саме ти маєш на увазі?", "як це виглядає в житті?", "що він/вона конкретно робить/каже?"), 2. роботи з метафорою ("що цей образ для тебе значить?", "як це схоже на твоє життя?", "які частини образу тобі подобаються, а які ні?", "чи хотіла би ти щось тут змінити?), 3. запиту респондента, його рішення та домовленостей про предмет роботи ("що тобі було би цікавим?", "якщо ти хочеш щось зрозуміти чи змінити, то що саме?", "чи готова ти прийняти зміни, про які говориш?", "чи готова ти зараз зі мною про це працювати?", "як ми обоє дізнаємося, що рухаємося у правильному напрямку?"), 4. самостійності, яку варто передати респонденту для досягнення змін, про які йдеться ("що із того, що відбувається, ти розумієш?", "чи був у тебе досвід про те, як можна змінювати цю ситуацію?", "чи були у тебе думки про те, як ти можеш справитися з цим самостійно?", "що ти можеш із цього зробити вже зараз?"), 5. дистанціювання від проблематики та ресурсування ("що у твоєму житті є хорошого, цікавого, успішного, важливого?", "що в тебе виходить добре?", "що ти будеш робити сьогодні, коли закінчиться заняття?", "як ти любиш відпочивати?", "які маленькі радощі ти можеш для себе вигадати щоденно?").

Що думає про це професійна спільнота?

Відеоролик та коментарі можна переглянути тут: https://www.facebook.com/888666627861668/videos/1593106070751050/?fref=gs&dti=817697061673636&hc_location=group (група Глубинная психокоррекция: метод АСПП)

і тут: https://www.facebook.com/groups/817697061673636/permalink/1367804686662868/ (група Псі-ком'юніті Черкаси; група закрита, для перегляду потрібна реєстрація)

Категорія: персоналії | Переглядів: 504 | Додав: psycommunity | Теги: Тамара_Яценко, психоаналіз, Т_Арт, психокорекція, АСПН, відео | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 psycommunity  
0
Ось такі свої думки я надіслала через фейсбук ш. пані Яценко Тамарі, а відповідь чекаю й досі (минув 1 рік і 3 місяці). Це все, що я хочу зараз сказати про АСПН

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]