Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Серпень » 16

У Черкасах 15-16 серпня відбувся другий навчальний тренінг по програмі соціально-психологічної підтримки адаптації ветеранів СППА(в) та членів їхніх родин. Перший, нагадаємо, пройшов 11-12 липня у місті Сміла. У черкаському тренінгу взяли участь 26 спеціалістів різних галузей. Це були представники від медичних та навчальних закладів, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, державної служби з надзвичайних ситуацій, військової служби правопорядку, волонтери. Зокрема, освіту представляли 6 осіб.

Метою навчань, як це було визначено авторами програми, є підготовка ведучих груп для роботи з учасниками АТО та членами їхніх родин. Працювати такими ведучими можуть особи з базовою гуманітарною освітою та готовністю до участі у створенні та забезпеченні роботи міждисциплінарної мережі щодо надання психологічної допомоги ветеранам АТО та їхнім сім'ям.

У програмі соціально-психологічної підтримки адаптації ветеранів СППА(в) систематизовані і коротко представлені сучасні знання про адаптацію ветеранів до мирного життя, при цьому фокус уваги зроблено саме на ресурсах; програма багато уваги приділяє феноменам посттравматичного зростання та розвитку психологічної стійкості.

Нагадаємо, що реалізує програму СППА(в) в області Ігор Озерянський, тренер Регіонального психологічного кризового центру міста Черкаси ... Читати далі »

Переглядів: 720 | Додав: psycommunity | Дата: 16.08.2016 | Коментарі (0)