Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Березень » 16

Колеги! Ви задаєте запитання щодо діагностики та корекції явищ агресії, насильства, жорстокості, дискримінації та ін. у освітньому середовищі, сім'ї, тощо.

Нагадаємо, що затвердженого переліку чи загального реєстру, який би містив методики такого чи іншого призначення в системі освіти, на державному рівні в Україні не створено. Фактично, відбір та застосування інструментарію покладається на самого практикуючого спеціаліста та методичні служби.

У відповідності до нормативних вимог, застосування зазначеного інструментарію має регламентуватися висновками відповідних експертних комісій, однак, їхня діяльність недостатньо унормована та містить нормативні колізії. Діяльність зазначених комісій визначена Положенням про експертизу психологічного і соціологічного інструментарію, що застосовується в навчальних закладах Міністерства освіти і науки України (затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 20.04.2001р.№ 330).

Узагальнивши практику застосування фахового інструментарію та процедур за весь час функціонування психологічної служби, ми дійшли висновку, що їх підбір та застосування спеціалістами має ґрунтуватися на:

1) щорічних рекомендаціях Українського НМЦППСР, у яких роз’яснюються особливості діяльності психологічної служби системи освіти України у відповідний період, в т.ч. вказує ... Читати далі »

Переглядів: 1169 | Додав: psycommunity | Дата: 16.03.2017 | Коментарі (2)