Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Серпень » 28 » методична студія «Кейс-менеджмент у роботі зі складними випадками психолого-педагогічного супроводу в закладі освіти»
14:19
методична студія «Кейс-менеджмент у роботі зі складними випадками психолого-педагогічного супроводу в закладі освіти»

Рада вітати фахівців психологічної служби закладів професійної і професійно-технічної освіти та закладів фахової передвищої освіти на нашій методичній студії! Вперше для такого формату ми збираємося в дистанційному режимі і працюємо на ресурсах цього сайту та сайту інституту післядипломної освіти. Працюємо 4 вересня з 10:00 до 17:00 в режимі текстового чату (обміну повідомленнями в комп’ютерній мережі).

Актуальність запропонованої теми обумовлена потребами пошуку відповідей на виклики, що стосуються роботи зі складними випадками у закладі освіти та не можуть бути охоплені застосуванням до них усталених існуючих методів, форм і прийомів роботи. Запозичена з методів соціальної роботи, технологія кейс-менеджменту є інструментом роботи команди фахівців, що спрямована на покращення якості освітнього процесу та задоволення потреб його учасників.

Обласний інститут післядипломної освіти проводить навчання та супервізії для різних категорій педагогічних працівників у напрямку опанування технологією кейс-менеджменту. Упродовж 2017-2018 навчального року практичні психологи, соціальні педагоги, класні керівники, вчителі-предметники, завідувачі методичних кабінетів районів, міст, інших територіальних утворень опановували вказану технологію під час семінарів, засідань методичних об'єднань, роботи літньої школи.

Сьогодні ми з вами також обговоримо цю тему.

Для цього прошу перейти до розділу «Форум» (для незареєстрованих на сайті учасників прошу зареєструватися) і взяти участь у обговоренні теми «Складні випадки у роботі спеціаліста психологічної служби» http://psycenter.at.ua/forum/2-9-1

Для обговорення роботи методичного об'єднання та вирішення поточних робочих питань прошу перейти до групи у месенджері у мережі ФейсБук (група "Профі" https://www.facebook.com/messages/t/1562529770474633 ; акаунт https://www.facebook.com/tatiana.art.3)

Про захід на сайті інституту: http://oipopp.ed-sp.net/node/26626

Попередня реєстрація - за допомогою електронної форми, що знаходиться за посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSff9tPeQ4BkYa8BostqETiUi_ObCSKkkgJ0EaVAA9Oy3clTlw/viewform?usp=sf_link

 

U.D.

Навчально-методичним центром психологічної служби КНЗ "Черкаський ОІПОПП ЧОР" 04 вересня ц.р. була організована робота дистанційної методичної студії для спеціалістів психологічної служби закладів професійної і професійно-технічної освіти та закладів фахової передвищої освіти «Кейс-менеджмент у роботі зі складними випадками психолого-педагогічного супроводу в закладі освіти». Учасники здійснили аналіз та планування роботи методичного об'єднання фахівців, в режимі інтервізії опрацювали складні ситуації зі своєї практики, зокрема, ситуації, пов’язані з насильством і цькуванням у освітньому закладі, познайомилися з сучасною технологію управління випадком, обговорили тези «Положення про психологічну службу у системі освіти України». Робота проходила в режимі текстового чату з 10:00 до 17:15 на форумі сайту «Псі-ком'юніті Черкаси» та у професійній онлайн групі. Спеціалісти отримали для використання в роботі електронні матеріали – статті, посібники та методичні рекомендації.

Список учасників дистанційної методичної студії «Кейс-менеджмент у роботі зі складними випадками психолого-педагогічного супроводу в закладі освіти»:

1. Вікторія Гончарук, соціальний педагог ДНЗ "Уманський професійний ліцей"

2. Аліна Співакова, практичний психолог ДНЗ "Черкаське вище професійне училище імені Героя Радянського Союзу Г.Ф.Короленка"

3. Олена Одородько, практичний психолог ДНЗ "Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів"

4. Тетяна Поліщук, соціальний педагог ДНЗ "Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів"

5. Наталія Піковець, практичний психолог КВНЗ "Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т.Г. Шевченка"

6. Ганна Чиркова, практичний психолог ДНЗ "Городищенський професійний ліцей "

7. Світлана Гудзь, соціальний педагог ДНЗ "Городищенський професійний ліцей "

8. Ольга Горбач, практичний психолог ДНЗ "Черкаський професійний автодорожній ліцей"

9. Наталія Ярема, практичний психолог ДНЗ "Уманський професійний аграрний ліцей"

10. Марина Заболотня, практичний психолог Черкаського політехнічного технікуму

11. Оксана Попик, практичний психолог ВКНЗ "Корсунь-Шевченківський педагогічний коледж ім.Т.Г. Шевченка Черкаської обласної ради"

12. Неля Каневська, практичний психолог ДНЗ «Монастирищенський професійний ліцей»

13. Альона Ткаченко, практичний психолог ДНЗ «Уманський професійний ліцей»

14. Вікторія Вікторук, заступник директора ДНЗ «Буцький політехнічний професійний ліцей»

15. Леся Самарська, практичний психолог ДНЗ «Черкаське вище професійне училище будівельних технологій»

Інформація про захід на сайті інституту: http://oipopp.ed-sp.net/node/26760

У групі ФБ: https://www.facebook.com/groups/817697061673636/permalink/1651033555006645/

Т.Б. Артеменко, методист

Переглядів: 732 | Додав: psycommunity | Теги: студія, менеджмент, кейс_менеджмент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]