Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Квітень » 1 » Найближчі події щодо розвитку комплексної програми психосоціальної підтримки педагогів "Безпечний Простір"
15:13
Найближчі події щодо розвитку комплексної програми психосоціальної підтримки педагогів "Безпечний Простір"

До уваги спеціалістів!

В Україні триває Міжнародний проєкт ЮНІСЕФ-НаУКМА «Комплексна психосоціальна підтримка дітей, підлітків та сімей, що постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні».

Провайдер проєкту у Черкаській області – Тетяна Артеменко.

У контексті проєкту у 2015-2017 рр у Черкаській області проводились навчання основам курсу «Навички кризового консультування та розвиток психосоціальної стійкості до стресу у дітей». Навчання при інституті післядипломної освіти пройшли 188 спеціалістів – практичних психологів, соціальних педагогів, методистів. З 2017 по 2020 рр триває практика спеціалістів під супервізійним супроводом – у форматі живих та дистанційних зустрічей, продовжена робота методичних студій.

Фахівці провадять роботу у закладах освіти з дітьми, педагогами та батьками.

Робота з дітьми провадиться за семимодульною програмою з використанням посібника: «Корекційно-розвиткова програма формування стійкості до стресу в дітей дошкільного віку та школярів «Безпечний простір» : навчально-методичний посіб. Київ : НаУКМА, ГЛІФ Медіа, 2017. 208 с. / Автори: Богданов С.О., Гніда, Т.Б., Залеська О.В., Лунченко Н. В., Панок В.Г., Соловйова В.В.»: http://ekmair.ukma.edu.ua/bitstream/handle/123456789/11847/KRP2017.pdf?sequence=6&isAllowed=y&fbclid=IwAR17AlZgHknWurM_f4pQFV6X5dmPxuXDEd02_Q_qDD2KdFEnuyavngVvlqc

Заняття з педагогами розробляються та проводяться фахівцями служби за посібником авторства С.Богданова, О.Залеської та ін.: «Підготовка вчителів до розвитку життєстійкості/стресостійкості у дітей в освітніх навчальних закладах : навч.-метод. посіб. / Богданов С. О. та ін. ; заг. ред.: Чернобровкін В. М., Панок В. Г. Київ : Унів. Вид-во ПУЛЬСАРИ, 2017. 208 с.: іл., табл.»: https://lib.iitta.gov.ua/707663/1/Bohdanov2017_1.pdf?fbclid=IwAR3R4VzKo6KvsRf_gf2HnTz_34P_atBhZOxuHxxNekcOKLpPT5L7q9pMJmM

Актуальними в роботі працівників психологічної служби є теми надання наставницької, інтервізійної та супервізійної підтримки педагогам, що працюють із дітьми у ситуації стресу, кризи, травми та самі зазнають емоційного та професійного вигорання.

Для більш детального вивчення теми запрошую вас перейти до запису трансляції виступу Сергія Богданова, керівника програми «Безпечний простір», який зі співдоповідачами окреслює етапи упровадження програми "Досвід розробки, впровадження і дослідження комплексної програми психосоціальної підтримки у школі "Безпечний Простір", її дієвість, завдання та найближчі плани організаторів: https://www.facebook.com/watch/live/?v=968138017026794&ref=watch_permalink (на запису - 4:35-5:50, доповідь на Міжнародній міждисциплінарній асамблеї "Пост-травматичний стресовий розлад: війна, криза, пандемія", 22-24 жовтня 2020 року).

Увага фахівців звернена на «Програму професійного зростання і емоційної підтримки педагогів». Дослідниками пропонуються альтернативні педагогічній нараді практики – відкриті діалоги, наставництво, коучінг та супервізія. Вони мають створюватися через сервіс-дизайни з кожною конкретною групою педагогів. Таку роботу проводять у закладах освіти практичні психологи та соціальні педагоги, провайдери курсу (детальніше – у авторській презентації https://www.facebook.com/psytetianaart/posts/3774211562597911 та у запису трансляції).

Для подальшого розвитку компетентностей спеціалістів у рамках проєкту обласний навчально-методичний центр психологічної служби спланува дві наступні події:

1) методична студія «Комплексна програма психосоціальної підтримки у закладі освіти «Безпечний простір», ведуча Артеменко Т.Б., 06.04.2021

2) воркшоп з сервіс-дизайну програми професійного зростання та емоційної підтримки для педагогів, автор Артеменко Т.Б., 04.05.2021

До роботи методичної студії 06.04.2021 запрошуються спеціалісти, які пройшли опитування та виявили бажання працювати з цією темою. Реєстрація на заняття вже майже завершена, тож запрошую доєднатися тих, хто ще не встиг. Для цього треба перейти за посиланням https://forms.gle/2ASq65Wbw6ftjiYe8 та заповнити реєстраційний лист. Адреса платформи для проведення заходу буде надана зареєстрованим учасникам. Віртуальний кабінет має обмеження, тож перевага до участі буде надана учасникам пролонгованих курсів підвищення кваліфікації, сертифікованим у проєкті спеціалістам та спеціалістам, які зробили попередні заявки восени, пройшовши опитування (дет. див. пост https://www.facebook.com/groups/1310246369325912/permalink/1369811150036100 )

До зустрічі на студії!

Всі запитання – у коментарях чи на месенджер

…………..

Сертифіковані учасники навчань у проекті (список неповний):

Roman Kolomiiets,

Lesya Svidersky,

Лариса Кучер,

Александра Чигирик,

Оля Сіряк,

Наталия Кожушная,

Света Єжовв,

Тетяна Володимирівна,

Світлана Мостова,

Наталія Чернова,

Наталія Силка,

Юлія Кудрявцева,

Олена Манзя,

Оксана Горідько,

Леся Бойко,

Ольга Мироненко,

Таня Гуреля,

Таня Орловская,

Оксана Кубявка Амелина,

Світлана Насікан,

Наталія Іваненко,

Наталья Загородняя,

Леся Коврига,

Наташа Пазенко,

Ірина Палатай,

Володимир Зініченко,

Наталі Пасіченко,

Іра Шевченко,

Альона Ткаченко,

Оксана Ткаченко,

Ксения Кунец,

Алла Воробйова,

Вікторія Гулєва,

Виктория Бурла,

Валентина Дубенко,

Oksana Onufrienko

Світлана Левченко,

Лариса Захарченко,

Галина Калюжна,

Наталия Коваль,

Ніна Мусатенко,

Лариса Савельева,

Таня Бондаренко,

Юлія Верхогляд,

Світлана Глушко,

Наташа Гордиенко (Natasha Gordienko),

Микола Гринь,

Інна Лимоненко,

Оксана Лут,

Оксана Нікіцька,

Вікторія Романюк,

Лілія Романюк,

Любов Стеценко,

Оксана Тараненко,

Людмила Типак,

Ludmila Ludmila,

Elena Tkachenko,

Людмила Шпак,

Алина Шраменко(Кривенко),

Марина Шуляк,

Ирина Мельниченко(Ткаченко),

Юлія Аркуша

(див.пост: https://www.facebook.com/groups/1310246369325912/permalink/1369961170021098/)

Підготувала Т.Артеменко

Переглядів: 562 | Додав: psycommunity | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]