Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Січень » 23 » Навчальний тренінг «Організація роботи з розв’язання проблеми насильства в школі» 2020-01-21-23
17:00
Навчальний тренінг «Організація роботи з розв’язання проблеми насильства в школі» 2020-01-21-23

Із 21 по 23 січня 2020 року на базі комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» тривав триденний навчальний тренінг за програмою спецкурсу для підвищення кваліфікації педагогічних працівників на тему: «Організація роботи з розв’язання проблеми насильства в школі».

Цілі та завдання програми спецкурсу реалізуються у контексті всеукраїнського проєкту «Попередження насильства над дітьми в школі», що здійснюється всеукраїнською громадською організацією «Жіночий консорціум України» спільно з МОН України.

Педагогічні працівники під час тренінгу удосконалили професійні уміння, навички та компетентності, які сприяють якісному і безпечному процесу соціалізації дітей, проведенню заходів та впровадженню політики захисту здобувачів освіти від будь-яких форм насильства.

Учасники тренінгу, 34 особи, отримали документ про підвищення кваліфікації (1 кредит ЄКТС).

Тренер - Тетяна Артеменко, методист навчально-методичного центру психологічної служби КНЗ «ЧОІПОПП ЧОР».

Важливою ідеєю тренінгу залишається теза про те, що головним інструментом у роботі з насильством є емоційна позиція учасника освітнього процесу, його готовність до роботи у темі та вибір комунікативної позиції під час взаємодії. Інші техніки та прийоми є допоміжними та доповнюючими. Так, важливо вивести явище насильства з «фону» у «фігуру», вибрати та назвати ставлення, закріпити цінності групи через контрактування та супровід групової життєдіяльності, розширювати рамки лідерства і тренувати толерування інакшості. Поряд з цим той, хто взяв на себе відповідальність за модерування процесу організації ненасильницької комунікації, має подбати про укріплення власної ресурсності та опірності, про інтроспекцію, рефлексію та підтримку з боку колег, яка може мати форму інтервізії, супервізії, технології роботи з кейсами тощо.

Фото та малюнки учасників розміщені з їх згоди.

Більше тут: http://oipopp.ed-sp.net/?q=node%2F46161&fbclid=IwAR3jjoMKEpIyUDeB8HqYgcl4ltiB9ImRcn9tpIMxBAeLuUxPXeWHG-QN_9Y

І тут https://www.facebook.com/psytetianaart/posts/3014686761883732?__tn__=-R

Переглядів: 505 | Додав: psycommunity | Теги: тренінг, Насильство, підвищення_кваліфікації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]