Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Квітень » 6 » Програма психосоціальної підтримки педагогів "Безпечний простір" була представлена в роботі методичної студії 2021-04-06
17:00
Програма психосоціальної підтримки педагогів "Безпечний простір" була представлена в роботі методичної студії 2021-04-06

В Україні триває Міжнародний проєкт ЮНІСЕФ-НаУКМА «Комплексна психосоціальна підтримка дітей, підлітків та сімей, що постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні».

Провайдер проєкту у Черкаській області – методист Тетяна Артеменко.

У контексті проєкту у 2015-2017 роках у Черкаській області проводились навчання основам курсу «Навички кризового консультування та розвиток психосоціальної стійкості до стресу у дітей». Навчання при інституті післядипломної освіти пройшли 188 спеціалістів – практичних психологів, соціальних педагогів, методистів. З 2017 по 2021 роки триває практика спеціалістів під супервізійним супроводом – у форматі живих та дистанційних зустрічей, продовжена робота методичних студій.

Так, 6 квітня пройшла методична студія «Комплексна програма психосоціальної підтримки у закладі освіти «Безпечний простір». Студія об'єднала у своїх віртуальних «стінах» 38 спеціалістів психологічної служби області.

Студійці озвучили актуальні теми в роботі працівників психологічної служби, назвавши серед них такі, як надання наставницької, інтервізійної та супервізійної підтримки педагогам, які працюють із дітьми у ситуації стресу, кризи, травми та самі зазнають емоційного та професійного вигорання.

Увага фахівців була звернена на «Програму професійного зростання і емоційної підтримки педагогів». Дослідниками НаУКМА пропонуються альтернативні педагогічній нараді практики – відкриті діалоги, наставництво, коучінг та супервізія. Такі практики мають створюватися через сервіс-дизайни з кожною конкретною групою педагогів. Відповідну роботу у закладах освіти проводять практичні психологи та соціальні педагоги у тісній співпраці з педагогічним колективом.

На занятті був здійснений детальний розгляд роботи за програмою, включаючи практичні кейси учасників.

Години роботи на студії зараховані до активу підвищення кваліфікації учасників, зокрема, фахівців, які опановують програму пролонгованої підготовки спеціалістів психологічної служби на базі інституту.

Наступною сходинкою у розвитку фахових компетентностей у контексті вказаного проєкту стане воркшоп з сервіс-дизайну програми професійного зростання та емоційної підтримки для педагогів, що відбудеться через місяць, 4 травня цього року.

Інфо на сайті інституту: http://oipopp.ed-sp.net/?q=node/61885

у ФБ: https://www.facebook.com/psytetianaart/posts/4248972151788514

Підготувала Тетяна Артеменко

Переглядів: 634 | Додав: psycommunity | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]