Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Серпень » 16 » тренінг за програмою соціально-психологічної підтримки адаптації ветеранів АТО: місто Черкаси
18:15
тренінг за програмою соціально-психологічної підтримки адаптації ветеранів АТО: місто Черкаси

У Черкасах 15-16 серпня відбувся другий навчальний тренінг по програмі соціально-психологічної підтримки адаптації ветеранів СППА(в) та членів їхніх родин. Перший, нагадаємо, пройшов 11-12 липня у місті Сміла. У черкаському тренінгу взяли участь 26 спеціалістів різних галузей. Це були представники від медичних та навчальних закладів, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, державної служби з надзвичайних ситуацій, військової служби правопорядку, волонтери. Зокрема, освіту представляли 6 осіб.

Метою навчань, як це було визначено авторами програми, є підготовка ведучих груп для роботи з учасниками АТО та членами їхніх родин. Працювати такими ведучими можуть особи з базовою гуманітарною освітою та готовністю до участі у створенні та забезпеченні роботи міждисциплінарної мережі щодо надання психологічної допомоги ветеранам АТО та їхнім сім'ям.

У програмі соціально-психологічної підтримки адаптації ветеранів СППА(в) систематизовані і коротко представлені сучасні знання про адаптацію ветеранів до мирного життя, при цьому фокус уваги зроблено саме на ресурсах; програма багато уваги приділяє феноменам посттравматичного зростання та розвитку психологічної стійкості.

Нагадаємо, що реалізує програму СППА(в) в області Ігор Озерянський, тренер Регіонального психологічного кризового центру міста Черкаси, БО "Паритет". Ко-тренерами програми виступають Тетяна Горобець, тренер Регіонального психологічного кризового центру міста Черкаси, викладач кафедри прикладної психології ЧНУ ім. Б. Хмельницького, кандидат психологічних наук, доцент, та Наталія Козлова, тренер згадуваного центру.

Процитуємо зворотний зв'язок однієї з учасниць семінару: «15-16 серпня я взяла участь у дводенному тренінговому семінарі на тему: "Соціально-психологічна підтримка адаптації ветеранів АТО та членів їх родин" за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації. Проводили тренінг фахівці Регіонального психологічного кризового центру Благодійної організації "Фундація "ПАРИТЕТ" - Ігор ОзерянськийГоробец Татьяна , Наталія Козлова. На тренінгу було багато практичних вправ, що дало можливість відчути на собі практичний матеріал. Ми навчались консультуванню, розглянули посттравматичне зростання, когнітивно-поведінкову модель, стадії внутрішньої мотивації, пропрацювали з цілями, цінностями, проводили пошук внутрішніх ресурсів, пропрацювали алгоритм досягнення цілі, корисне мислення, Mindfulness проблем, а також налагодження стосунків та інше. Дякую організаторам за місце проведення заходу - центр підвищення кваліфікації лікарів на території санаторію "Сосновий бір" м. Черкаси. Дякую тренерам за необхідну та актуальну інформацію та практичний досвід! Вдячна за професіоналізм. Екатерина Урсол 16 августа в 22:53»

Фото дивись: http://psycenter.at.ua/photo/treningi/trening_pidtrimki_adaptaciji_veteraniv_15_16_08_16/26

Також на сайті: http://uspcherkasy.at.ua/news/trening_za_programoju_socialno_psikhologichnoji_pidtrimki_adaptaciji_veteraniv_ato_u_cherkasakh/2016-08-16-16

Подія у ФейсБук: https://www.facebook.com/groups/817697061673636/permalink/941101025999905/

та https://www.facebook.com/groups/1095213677201994/permalink/1170197136370314/

Підготувала Т.Артеменко

Переглядів: 720 | Додав: psycommunity | Теги: СППА(в), Семінар, програма, тренінг, програма СППА(в), регіональний психологічний кризовий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]