Вітаю Вас, Гість
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » Test category » Test forum » буття та ресурсність психолога (чи можна вирішити основне питання філософії та практики)
буття та ресурсність психолога
psycommunityДата: Вівторок, 09.02.2010, 15:01 | Повідомлення # 1
Лейтенант
Група: Адміністратори
Повідомлень: 41
Репутація: 0
Статус: Offline
Якщо Вам тісно, мулько чи ще якось незручно, безрадісно, відсторонено чи по-іншому нересурсно, то як Ви почуваєтесь при цьому як психолог? Що робити зі своїм буттям, коли воно незатишне чи травматичне? Чи треба його змінювати, а чи можна якимось чином адаптуватися до хронічних життєвих стресів чи фрустрацій і успішно пи цьому практикувати?



Яка Ваша думка?
Прикріплення: 8851357.jpg (378.8 Kb)
 
calipsoДата: Понеділок, 23.12.2013, 11:40 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Самопочуття залежить від внутрішніх та зовнішніх факторів. Якщо психологу живеться погано, його не вирятує жодна професійна установка. Будь він найкрутішим профі, життєві трагедії чи негаразди на момент їх переживання і проживання роблять практику психолога неефективною чи і загалі неможливою. Хто може змінювати це буття? А це вже як вдасться. Сама людина, ті, хто її підтримують, Бог.
 
khartshenkoДата: Середа, 25.12.2013, 18:24 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Психолог може подумати про те, що все минає, сконцентруватись на позитивних думках чи застосувати навіювання до самого себе. Але загалом для відновлення треба пригадати свої хоббі, варто поспілкуватися з близькими чи просто подитивитися телевізор ))
 
bogackaДата: Понеділок, 24.03.2014, 12:30 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Богацька Наталя, практичний психолог Журжинецького НВК. Обожнюю свою роботу, це сенс мого життя. Вона дарує мені тепло і світло в душі - гармонію, рівновагу. Люблю ділитись позитивом і це є мій ресурс. Я відчуваю свою значущість та самореалізацію допомагаючи іншим, тобто "певним чином" ділячись своїми знаннями. Мій ресурс - це моє захоплення моєю роботою, моє бажання поповнювати мої знання шляхом самоосвіти, групових заннять, конференцій, семінарів та інше. Я це люблю, я цим живу, звідси черпаю свою енергію, свій ресурс.
 
antonovaДата: Понеділок, 24.03.2014, 13:32 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Я Антонова Юля, практичний психолог дитячого садочка м. Канева "ЗАЙЧИК". Я майже три роки працюю з маленькими "зайченятками" iзпершого дня роботи з ними отримую величезне задоволення i заряд енергii. Саме вони э моiм ресурсом. Проте найбiльшим моiм ресурсом э моi власнi, рiднi "зайченята"-моi дiти. Вони мiй ресурс, моя радiсть,моя "таблетка" вiд будь-якоi стресовоi ситуацii.)
 
KhomenkoДата: Понеділок, 24.03.2014, 17:17 | Повідомлення # 6
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Ответить на этот вопрос однозначно - может или не может - на мой взгляд, сложно. Хотя, если у психолога есть семья, дети, то это значит, что он умеет строить гармоничные отношения. И  свои теоретические знания он применяет в свое личной жизни, а это значит, что и клиента он сможет научить этому. Н с другой стороны, психолог (истинный) относится к клиенту и человеку вообще, как к ценности. И , мне кажется, если психолог ставит на первый план личность другого человека, то он уже "отбрасывает" свое личное на потом, а это значит , что есть стремление сделать другого человека счастливым. А когда нас окружают счастливые , радостные , самодостаточные люди, то и мы сами воле-неволей "заражаемся" их позитивом. Самое главное, это любить людей и хотеть им помочь angel
 
MKhizhniakДата: Понеділок, 24.03.2014, 18:52 | Повідомлення # 7
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
На мою думку, дуже важко, та напевно й не можливо ,навчити клієнта насолоджуватись життям перебуваючи самому в постійному стресі та хаосі. В такі моменти життя, мабуть краще зупинитися, гармонізувати власне Я. У кожного з нас в житті обов'язково є те , що нас надихає, те що дає на можливість поповнювати свої життєві сили. Для мене це моя сім'я та діти .Допомагає бути "в тонусі" постійне бажання професійно зростати, вдосконалюватись та бути корисною та потрібною людям:)
 
МаряДата: Понеділок, 24.03.2014, 19:34 | Повідомлення # 8
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Я думаю, що  відчуття нересурсності хоча б один раз у житті зазнавав кожен з нас. Якщо в професійному плані не маєш сил, можливостей для самовідновлення – на щастя, маєш колег-психологів, до яких можеш звернутися по допомогу.
Вважаю, що не є професійним  під впливом стресів чи фрустрацій  надавати психологічну допомогу, вона не буде якісною. Мабуть, така допомога подібна до знищення клієнта (мінімум – нульового корисного коефіцієнту)  чи до самознищення (адже де взяти надресурс для якісної роботи?).
В ідеалі – краще планувати корекційні заходи для себе з метою загального поліпшення стану, підтримання професіоналізму та профілактики нересурсності.


Повідомлення відредагував Маря - Понеділок, 24.03.2014, 19:45
 
nolДата: Понеділок, 24.03.2014, 20:48 | Повідомлення # 9
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Cтрес - це не те, що з вами трапилося, а те, як ви все сприймаєте. Г. Сельє.
В такому стані практичною діяльністю займатися психологу недоречно. Вважаю слід приділити час собі, переоцінці того, що відбувається в твоєму житті. Якщо не можеш змінити ситуацію, зміни своє ставлення до неї.
Найшвидше поповнення ресурсу це споглядання що кохані і рідні люди здорові і щасливі.
 
ShevchenkoДата: Понеділок, 24.03.2014, 20:59 | Повідомлення # 10
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Можно ли помочь кому-то, если не можешь помочь себе? Конечно, не все в этой жизни зависит только от нас, но тогда и твои ощущения собственного бытия не будут со знаком "-" (если личность откоректрированая). Нет минуса - может быть  плюс. Если у психолога есть нерешенные проблемы (внутренние),- возможен перенос на клиента и, поэтому,  практиковать,  наверное, не стоит.  А поиск ресурса для каждого индивидуален. Я заряжаюсь в общении с семьей,  друзьями, чтении интересной книги, рукоделием. Иногда просто достаточно побыть наедине с собой, прогуляться по лесу.
 
НаталіяДата: Вівторок, 25.03.2014, 00:12 | Повідомлення # 11
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Мене завжди турбувало, звідки психологу черпати ресурси в стресових ситуаціях? Нам варто пам'ятати: щоб стати хорошим спеціалістом потрібно на щось спиратися. Опора - це наші ресурси, тому в житті психолога має бути місце не лише для професійного подвигу, а й для відновлення всього організму. Як на мене принцип особтстого захисту простий, його можна висловити одним словом - баланс. Рівновага між витратою ресурсів та їх відновленням дає змогу зберегти здоров'я та працездатність на довгі роки. Важка робота передбачає якісний відпочинок. Щоб ефективно відновитися, треба просто прислухатися до себе. І обирати саме той вид відпочинку, який відповідає витраченому ресурсу. Варто поєднувати роботу з навчанням, дослідженнями та обов'язково приділяти увагу своєму здоров'ю: необхідно достатньо спати, вміти розслабитися, більше рухатися, прогулюватися в будь-яку погоду. Необхідно брати участь у семінарах, конференціях, де є можливість зустрічатися з новими людьми і обмінюватися досвідом з колегами.
Наталія Добрянська.
 
olgasavratskayaДата: Вівторок, 25.03.2014, 11:09 | Повідомлення # 12
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Психолог-это прежде всего человек со своими эмоциями,переживаниями, взглядами на жизнь. И жизнь психолога как и жизнь любого человека подвержена стрессам как позитивным так и негативным. Но  привилегия психолога состоит в том, что он может проанализировать свое состояние и во многих случаях помочь себе сам. Каждый профессионал по-свему черпает свой рессурс: в увлечениях, общении, переключении на позитив,терапии...У меня , например, это семья, дети,кулинария, вышивка бисером под спокойную музыку. Это как своего рода медитация, в такие моменты мысли сами собой устаканиваются и энергия берется откуда-то изнутри. В школе я черпаю рессурс в работе психологического театра,  в работе с малышами и старшеклассниками,в среде психологов - в общении, терапии. Если же психолог испытывает хронические жизненные стрессы и не в состоянии ни пмочь себе сам,ни почерпнуть рессурс извне,то выполнять свою работу качественно по-моему он не сможет. Возможно, в таком случае стоит подумать о смене профессиональной деятельности?

 
ХижнякДата: Вівторок, 25.03.2014, 18:33 | Повідомлення # 13
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Я вважаю, що неможливо при постійних стресах успішно практикувати, а якщо і можливо, то це короткочасно і дуже виснажливо для психічного здоров я людини. Коли людина не може позбутися "світу" в якому вона живе,  то є варіант спробувати зіставити саму себе з цілісністтю буття і реальністю, та змінити своє ставлення до нього. За ідеєю Парменіда: "Буття є, а небуття немає", "-небуття не можна помислити....
О,вещая душа моя! 

О,сердце, полное тревоги! 

О, какты бьешься на пороге 

Как быдвойного бытия! 

(Ф.І. Тютчев) Моя думка, що людина повина постійно дбати про збереження і удосконалення свого буття та інколи давати можливість випробувати себе, для того щоб сягати межі "людських можливостей."
 
zhannaДата: Вівторок, 25.03.2014, 19:20 | Повідомлення # 14
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Не нами сказано, Бог дає людині тільки ті випробування, які вона зможе пережити, а те якими ми станем після них, це вже тільки залежить тільки від нас. Але поки психолог не вирішить свої проблеми, він не зможе надавати допомогу іншим. Як він буде це робити, це вже інше питання. У кожного із нас свої ресурси, головне їх вчасно віднайти.Чого Вам і бажаю!!!! :)
 
АллочкаДата: Вівторок, 25.03.2014, 20:15 | Повідомлення # 15
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Мене звати Воробйова Алла;я практичний психолог ЗОШ№1 м.Умань.Я люблю свою роботу.Ще з шкільних років мені подобалося допомагати людям. Свій ресурс черпаю із спілкування із своею сімєю та с тими людьми, що надихають мене на творчість. Важливо, що психолог може впливати на загальну атмосферу та на вирішення міжособистісних відносин серед усіх учасників навчально - виховного процесу в школі.
 
Форум » Test category » Test forum » буття та ресурсність психолога (чи можна вирішити основне питання філософії та практики)
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук: