Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Березень » 20 » методичний супровід курсу «Навички кризового консультування та розвиток психосоціальної стійкості до стресу у дітей»: семінар 20 березня
17:00
методичний супровід курсу «Навички кризового консультування та розвиток психосоціальної стійкості до стресу у дітей»: семінар 20 березня

Інститут продовжує здійснювати методичний супровід курсу «Навички кризового консультування та розвиток психосоціальної стійкості до стресу у дітей», який є частиною проекту ЮНІСЕФ-НаУКМА «Комплексна психосоціальна підтримка дітей, підлітків та сімей, що постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні».

Так, 20 березня ц.р. відбувся семінар-тренінг, на якому спеціалісти психологічної служби закладів освіти області розглянули особливості упровадження вказаного навчального курсу. Тренер Тетяна Артеменко здійснила огляд досягнень проекту і курсу упродовж 2015-2018 років у розрізі проведених навчань, здійснюваної практики та супервізійного супроводу діяльності фахівців. Практичні психологи та соціальні педагоги поділилися успіхами та запитами, було розглянуто ряд кейсів та визначено загальні завдання для подальшої реалізації завдань курсу.

Частина досвіду знайшла своє відображення у професійних публікаціях місцевого та всеукраїнського рівнів, тож учасники семінару із задоволенням привітали своїх колег із цим досягненням. Серед тих, хто ділиться своїм досвідом та є активними дописувачами – Роман Коломієць (Смілянський район), Катерина Шевченко (Звенигородський район), Олена Уманська (Лисянський район), Юлія Якубова (місто Канів), Ірина Вербицька (місто Золотоноша).

Цього разу захід зібрав 19 осіб, але фахівців, які практикують у цій темі, значно більше – біля 160-ти осіб, тож питання професійної комунікації, яка би охопила усіх учасників проекту, є надзвичайно актуальним. Спеціалісти обговорили можливості інформаційного обміну на дистанційних платформах – на сторінках сайту «Псі-ком'юніті Черкаси», у професійних Інтернет-групах та в режимі дистанційного конференц-зв'язку.

Серед найближчих завдань, що стоять перед сертифікованими учасниками проекту – популяризація серед педагогічної спільноти он-лайн курсу «Підготовка вчителів до розвитку життєстійкості / стресостійкості у дітей в освітніх навчальних закладах» (http://distedu.ukma.edu.ua/course/view.php?id=284, навчальна платформа з дистанційного навчання НаУКМА) та активна підготовка вчителів у цьому напрямку.

У фотоальбомах: http://psycenter.at.ua/photo/treningi/trening_seminar_krizove_konsultuvannja_2018_03_20/57

Також на сайті інституту післядипломної освіти: http://oipopp.ed-sp.net/node/24883

У ФБ: https://www.facebook.com/1818174434868310/posts/1870605199625233/

Підготувала Т. Артеменко

Переглядів: 928 | Додав: psycommunity | Теги: психологічна_служба, Черкаський_ОЦППСР, післядипломна_освіта, кризове_консультування, проект, Консультування, Семінар, НаУКМА, Т_Арт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]