Вітаю Вас, Гість
Головна » 2023 » Травень » 2 » На базі інституту працювала інтервізійна група для психологів та соціальних педагогів 2023-05-02
16:00
На базі інституту працювала інтервізійна група для психологів та соціальних педагогів 2023-05-02

Учасники методичної майстерні «Інтервізія як складова професійного стандарту спеціаліста психологічної служби» вчергове, 2-го травня ц.р., зустрілися на онлайн майданчику, щоб продовжити свою роботу.

Зважаючи на складнощі, які нині супроводжують підтримання та забезпечення психологічного здоров'я у закладах освіти, все більшої популярності набувають групи інтервізій та супервізій для спеціалістів. У такому форматі в цьому році працівники психологічної служби зустрілися вже вдруге, щоб обговорити тонкощі своєї роботи, поділитися вдалими прикладами кейсів, отримати допомогу від колег у випадку професійних труднощів. Перша зустріч відбулася в рамках коворкінгу, 5 квітня, в ній взяло участь понад 40 фахівців різних педагогічних спеціальностей.  В роботі травневої майстерні взяло участь 24 спеціалісти, було підготовлено 12 робочих кейсів та низку бліц-запитань на актуальну тематику. Модерувала групу методист Тетяна Артеменко.

Робота майстерні полягала у вирішенні запитів учасників та створенні безпечної доброзичливої атмосфери, яка би сприяла позитивному налаштуванню на взаємодію у колі колег та на розв’язання складних професійних завдань з максимальною ефективністю. У якості зразків було детально розглянуто два робочих кейси та проведена психоедукація стосовно етапів і завдань консультативного процесу. Прикінцевий шерінг допоміг зрозуміти чутливі точки у нинішній діяльності спеціалістів, а саме потребу спеціалізованої післядипломної підготовки, яка би включала здебільшого години професійної практики та зводила до мінімуму години загальної підготовки. Адже лише об'ємна практика під наставництвом чи за фасилітативної підтримки професіоналів може задовольнити потреби спеціаліста у повній мірі. З огляду на складові професійного стандарту діяльності психолога, а саме на баланс теорії, практики, супервізії/інтервізії та особистого досвіду, стають зрозумілими задачі подальшої розбудови системи професійної підготовки практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти.

Фідбеки, якими поділилися учасники майстерні, були теплими та позитивними. Ось деякі з них: «Почуття теплі, кейс необхідний, відгукується, записала для себе: розвивати щирість зі знаком оклику!», «Дякую за класне пояснення різниці та необхідного балансу між ввічливістю та щирістю», «Дякую за продуктивну зустріч. Кожен раз переконуюсь, що такий вид роботи найкращий, так як в процесі ловиш купу інсайтів. Єдине що «смачнувато, але малувато», «Дякую за продуктивну роботу, детальний розбір кейсів. Цікаві кейси, з якими вже зустрічалися або в майбутньому можна зіштовхнутися».

Години роботи майстерні зараховуються учасникам до активу пролонгованих курсів підвищення кваліфікації за накопичувальною системою та сертифікуються.

Підготувала Т. Артеменко

ФБ: https://cutt.ly/s5NGfyt

Сайт інституту: http://oipopp.ed-sp.net/?q=node/77492

Переглядів: 226 | Додав: psycommunity | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]