Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Березень » 29 » оптимізація доросло-дитячих стосунків в освітньому просторі
14:38
оптимізація доросло-дитячих стосунків в освітньому просторі


29.03.13 завершилася науково-практична Інтернет-конференція «Досвід оптимізації доросло-дитячих стосунків в освітньому просторі». Серед дописувачів - психологи, соціальні педагоги, керівники психологічних служб, вихователі, учителі-предметники, класні керівники, директори шкіл, завучі.

Аналізуючи дописи на конференцію, можна виділити наступні теми та авторів. Валентина Бабак (Чорнобаївський район) наголосила на важливості досвіду, що його отримує дитина у процесі сімейної соціалізації; Світлана Стригун (місто Золотоноша) поділилися методичними підходами та прийомами підвищення психологічної грамотності батьків дошкільнят; розвивали тему партнерства між батьками та педагогами Світлана Левченко (місто Cміла) та Тамара Тихоненко (місто Ватутіне). Людмила Гончарук (місто Монастирище), Лариса Марченко (місто Золотоноша), Ольга Мироненко (місто Корсунь-Шевченківський) та Лідія Хоменко (Городищенський район) досліджували проблему підвищення комунікативної компетентності педагога, розглядали засади розвитку його толерантності та передумови особистісного зростання. Лілія Бас та Людмила Ткаченко (Черкаський район), Світлана Бойко (місто Умань) пов’язали теми збереження соціального та фізичного здоров‘я школяра. Описували досвід роботи з дитячими емоціями під час індивідуального консультування, на класних годинах, у процесі навчально-виховної взаємодії Таїсія Вараниця (Христинівський район), Вікторія Ракітіна (місто Золотоноша), Сіренко Ольга (Черкаський район), Стригун Світлана (місто Золотоноша). Представила особливості вияву підліткових девіацій через дослідження психомалюнків Олена Манзя (Городищенський район). Інна Литвин (Черкаський район) осмислювала сприйняття постаті психолога на тлі сучасної школи. Теми командоутворення та командного підходу у роботі освітнього закладу торкнулися Володимир Кошелюк (місто Корсунь-Шевченківський) та Ганна Поліщук (місто Монастирище). Портрет комфортної, успішної та безпечної школи створили Галина Гончаренко (місто Золотоноша) та Ліна Терещенко (Звенигородський район). Олена Уманська та Наталія Калениченко (смт Лисянка) представили виховну модель школи, основними засадами якої є втілення ідей партнерства та життєвої компетенції.

Яких тем для обговорення бракувало, то це формування у регіоні освітньої політики партнерства та професійного супроводу розв’язання складних педагогічних ситуацій шляхом проведення інтервізій, супервізій, Балінтовських груп. У області є успішний досвід з упровадження цих тем, тому чекаємо їхнього обговорення на форумі. Запрошуємо до спілкування на форумі усіх зацікавлених.

 

 

Переглядів: 759 | Додав: psycommunity | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]