Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Лютий » 22 » про ідентичність та професійний простір: галузева конференція
19:54
про ідентичність та професійний простір: галузева конференція

Відповідно до плану роботи КНЗ ЧОІПОППЧОР з 22 по 26 лютого 2016 року на електронних ресурсах закладу проходить науково-практична Інтернет-конференція «Функціонування фахівця у професійному просторі як умова збереження його ідентичності».

Аналіз тематики виступів на конференції виявив, що найчисленнішими виявилися роботи, у яких досліджується професійний розвиток фахівця системи освіти.

Так, емоційному благополуччю психолога приділила увагу завідувач центру практичної психології і соціальної роботи Юлія Волошина (місто Сміла); практичний психолог Тетяна Журба (Звенигородський район) зробила акцент на вивченні образу «Я» спеціаліста; соціальний педагог Надія Огнива (Лисянський район) розглянула симптоми професійного вигоряння та способи їх подолання; про оволодіння педагогами засобами саморегуляції розповіла Ніна Мусатенко, практичний психолог з Уманського району; Вікторія Ракітіна, практичний психолог з міста Золотоноші, детально та послідовно розкрила тему емоційної грамотності педагога; діагностико-прогностичний аспект у питанні збереження психологічного здоров'я особистості керівника навчального закладу дослідила Олена Уманська, практичний психолог та керівник психологічної служби з міста Лисянка.

Частина із представлених робіт присвячена аналізу інноваційних методів, технік, технологій, специфічних форм професійної взаємодії фахівців, застосовуваних для розвитку фахової компетентності та забезпечення підтримки у професійній спільноті. Так, Любов Давиденко (практичний психолог, місто Золотоноша) розкрила можливості транзакційного аналізу як методу допомоги та самодопомоги в освіті; Лариса Гордієнко, соціальний педагог (Лисянський район), пов'язала феномен педагогічного саморозвитку та діяльності інтервізійних груп; на творчі аспекти педагогічного спілкування вказала Лариса Качур (соціальний педагог, місто Городище); практичний психолог Юлія Костюк з міста Маньківка ще раз підкреслила ефективність застосування тренінгових методик для збереження професійних ресурсів педагогів; роль супервізії у профілактиці професійного вигорання працівників окреслила Оксана Крикун, практичний психолог (місто Монастирище); особливості проведення Балінтовських груп для медичних працівників розкрила викладач Світлана Пальчак (місто Умань); практичний психолог Любов Похил (місто Сміла) та методист Тетяна Артеменко (місто Черкаси) у своїй статті висвітлили особливості підвищення кваліфікації фахівців психологічної служби у роботі міського центру практичної психології та соціальної роботи, проаналізувавши різні форми методичної роботи, в тому числі інноваційні.

Також є дописи, що розглядають особливості роботи з дитячим континентом та батьківською громадою. Так, Юлія Алєксєєнко, завідувач психолого-медико-педагогічною консультацією (місто Умань) вивчала вплив музикотерапії на розвиток дитячого мовлення; Ніна Бойко, вчитель (Драбівський район) продемонструвала зразок ведення уроку, спрямованого на розвиток людських чеснот; про розбудову розвивального простору для дитини та сім'ї говорила соціальний педагог Людмила Дивнич (місто Звенигородка); особливості уроку зарубіжної літератури у просторі гуманного освітньо-розвивального середовища визначила Алла Клименко, вчитель (місто Сміла); вчитель з міста Христинівка Жанна Новіцька розкрила способи і прийоми розвитку творчого потенціалу учнів на уроках історії; практичний психолог і керівник психологічної служби Оксана Ткаченко та вчитель-логопед Людмила Циба з міста Тальне описали особливості психолого-логопедичного супроводу дітей з мовленнєвими вадами; про тренінги для підлітків, що проходять у рамках формату літніх шкіл, розповіла Лідія Хоменко, директор центру практичної психології (місто Городище).

Загалом на конференцію була подана 31 робота, 20 з яких надруковано (11 робіт, на жаль, не взяли участі у конференції через невиконання вимог, що були висунені до текстів). Дві статті написані у співавторстві, тож маємо 22 авторів-дописувачів. Усі вони отримають сертифікати участі (звертатися КНЗ ЧОІПОППЧОР, каб.315). Також невдовзі буде підготовлено електронний збірник матеріалів конференції. Дякуємо усім учасникам заходу, навіть якщо цього разу їхні дописи не були оприлюднені. Сподіваємося, що надалі потенційні учасники будуть уважніше ставитися до написання та оформлення своїх текстів, особливо до частки оригінального, авторського матеріалу у дослідженні, надаючи перевагу саме йому.

Варто відмітити належний професійний рівень авторів усіх представлених робіт та звернути увагу на загальне збільшення кількості практико орієнтованих текстів у порівнянні з попереднім досвідом проведення подібних заходів.

Запрошуємо усіх бажаючих для обговорення дописів учасників конференції.

Окрім цього сайту, обговорення проходить ще тут: http://forum.ed-sp.net/viewtopic.php?f=29&t=64 і тут https://www.facebook.com/groups/817697061673636/permalink/827588317351177/

Тексти статей та тез розміщені за посиланням http://oipopp.ed-sp.net/node/16359

Переглядів: 687 | Додав: psycommunity | Теги: Ідентичність, конференція, професійний простір | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]