Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Травень » 6 » освітньо-профілактичнйи проект "Правовий десант"
15:12
освітньо-профілактичнйи проект "Правовий десант"

В закладах освіти Черкаської області успішно триває реалізація освітньо-профілактичного проекту «Правовий десант», впровадженого обласним центром практичної психології і соціальної роботи Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників у партнерстві з Черкаською міською дитячою громадською організацією «Експериментальний творчий центр». Проект отримав грантову підтримку за результатами конкурсу малих грантів «Молодь діє», оголошеного Кременчуцьким міським комітетом молодіжних організацій у рамках проекту «Розвиток громадської ініціативи серед молоді Полтавської та Черкаської областей» за фінансової підтримки Національного фонду підтримки демократії (США). Термін реалізації проекту – березень-травень 2012 року.

Завершено перший, теоретично-методичний блок реалізації проекту, в рамках якого на базі Черкаського ОІПОПП було проведено навчальний семінар-тренінг «Використання інтерактивних творчих форм просвітницької та профілактичної роботи в проектній діяльності», учасниками якого, за результатами конкурсного відбору згідно поданих анкет, стали спеціалісти психологічної служби (24 особи) та представники учнівського самоврядування (24 особи) з 17 ЗНЗ (в т.ч. 5 закладів нового типу) та 7 ПТНЗ Черкаської області.

По завершенню навчального семінару-тренінгу учасники отримали електронний посібник з методичними та інформаційно-роздатковими матеріалами для використання в роботі.

Беручи до уваги велику кількість спеціалістів психологічної служби закладів освіти області, які виявили бажання прийняти участь у реалізації проекту, але не ввійшли у число учасників першого навчального семінару-тренінгу (всього було подано 102 анкети), керівники проекту знайшли можливість організації та проведення для цих спеціалістів додаткового навчального семінару-тренінгу, який відбувся наприкінці квітня на базі Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру.

Наразі, до 15 травня 2012 року триває другий, практичний етап реалізації проекту «Правовий десант».

В закладах освіти Черкаської області створені учнівські бригади «Правового десанту», розроблені та реалізуються заходи з використанням інтерактивних творчих форм інформаційно-просвітницької та профілактичної роботи, спрямовані на підвищення рівня правової культури учнівської молоді, попередження злочинності в освітньому середовищі, формування активної соціальної позиції учнів ЗНЗ та ПТНЗ щодо захисту своїх прав і дотримання обов’язків громадянина та толерантної і відповідальної поведінки щодо оточуючих шляхом використання інтерактивних творчих форм просвітницької та профілактичної роботи (агітбригади, соціально-психологічний театр, тренінги, ситуаційні ігри, правові брейн-ринги, тематичні концерти, відеосюжети, тощо). 

Волонтерами і учасниками акцій та заходів можуть бути всі бажаючі!

Вікових обмежень немає! J 
 

Тетяна Войцях, методист ОЦППСР, координатор проекту «Правовий десант»

Переглядів: 949 | Додав: psycommunity | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]