Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Травень » 25 » діяльність фахівців психологічної служби Черкащини упродовж 2015-2016 рр щодо надання послуг у ситуації військового конфлікту
08:12
діяльність фахівців психологічної служби Черкащини упродовж 2015-2016 рр щодо надання послуг у ситуації військового конфлікту

Щодо надання психологічної допомоги суб’єктам освітнього процесу та іншим користувачам психологічних послуг у ситуації військового конфлікту обласний центр практичної психології та соціальної роботи повідомляє наступне.

Практичні психологи та  соціальні педагоги навчальних закладів області надають безпосередню допомогу дітям та сім'ям названої категорії у відповідності до завдань, поставлених галузевим міністерством.

Зокрема, за період з вересня 2015 по травень 2016 рр. допомога була надана 1 076 особам (в т.ч. дітям-сиротам з числа переміщених) з числа дітей, учнів, студентів, що навчаються у навчальних закладах і були переселені з інших регіонів України, 4 особам з числа батьків переселених дітей, учнів, студентів; 2 582 особам з числа дітей та сімей, учасників АТО, в т.ч. загиблих і поранених.

Іншими видами роботи, а саме: просвітницько-профілактичною роботою з усіма учнями з метою попередження конфліктів між місцевим населенням та ВПО; благодійними акціями; постійним спілкуванням з воїнами АТО через мережу Інтернет; наданням матеріальної підтримки; організаційною роботою – було охоплено 4 044 особи.

Роботу з переміщеними особами здійснювало 504 спеціалісти психологічної служби, з особами з числа дітей та сімей, учасників АТО, в т.ч. загиблих і поранених - 355 спеціалістів.

За звітний період для спеціалістів психологічної служби працівниками обласного центру практичної психології та соціальної роботи були проведені наступні навчання:

1) 15 березня 2016 року в стінах КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» пройшов семінар-практикум для спеціалістів психологічної служби «Ресурсна підтримка роботи спеціаліста психологічної служби у наданні допомоги особам (сім’ям), які перебувають у складних життєвих ситуаціях» (77 учасників, серед них керівники психологічних служб районів та міст, голови методичних об'єднань, працівники навчальних закладів інтернатного типу, центрів соціально-психологічної реабілітації та навчально-реабілітаційних центрів, представники ПМПК, психологи та соціальні педагоги ПТНЗ та ВНЗ І-ІІ р.а.)

2) з 05 по 26 квітня 2016 року проведена серія навчальних одноденних семінарів-тренінгів для спеціалістів психологічної служби на тему «Навички кризового консультування та розвиток психосоціальної стійкості до стресу у дітей в роботі спеціалістів психологічної служби системи освіти», результатом роботи яких стала сертифікація 131 особи з числа спеціалістів психологічної служби.

Переглядів: 598 | Додав: psycommunity | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]