Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Січень » 12 » пройшла обласна студія для методистів науково-технічного напряму позашкільних навчальних закладів
16:21
пройшла обласна студія для методистів науково-технічного напряму позашкільних навчальних закладів

На базі комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» 12 січня 2017 року пройшла обласна педагогічна студія для методистів науково-технічного напряму позашкільних навчальних закладів. Тема цьогорічного засідання - «Особливості організації методичної роботи з питань фахової компетентності керівників гуртків». До участі було залучено 16 провідних спеціалістів області з позашкільної освіти. 

У рамках заходу Артеменко Тетяна Борисівна, методист, практичний психолог обласного центру практичної психології і соціальної роботи КНЗ «ЧОІПОПП Черкаської обласної ради» провела тренінг на тему «Маніпуляція та діалог у педагогічному спілкуванні».  Аудиторія вчилася вирізняти маніпулятивні впливи та свої реакції на них, порівнювала директивний, маніпулятивний та діалогічний стилі спілкування. Учасники визначилися, що спілкування може мати ознаки маніпуляції,  якщо під час комунікації сенс не відповідає змісту, є змішання контекстів, є порушення персональних кордонів, фіксуються неприємні сигнали на рівні відчуттів, присутні почуття сорому, провини, образи, страху, ситуація повторюється часто з одними і тими ж людьми або типами людей та за схожих обставин, при цьому погіршується загальний стан, життєва ситуація та життя людини в цілому. Протидіяти маніпуляціям здатні такі навички, як чітке розуміння своїх цілей, відтермінування прийняття рішень, дистанціювання, увага до своїх внутрішніх тілесних сигналів, ігнорування, нестандартна реакція тощо. Діалогічний стиль спілкування на противагу маніпулятивному носить ознаки зорієнтованості на людину, її потреби, виходить з дорослої позиції, опирається на принцип реальності, враховує позиції усіх учасників взаємодії, передбачає рівний внесок комунікантів та обопільну відповідальність. На тренінгу були розглянуті практичні приклади налагодження діалогічних стосунків у діадах «дорослий – дитина», «дорослий – дорослий».

Студії завершив круглий стіл, за яким освітяни обговорили особливості організації методичної роботи, поділились досвідом підвищення фахової компетентності керівників гуртків та підвели підсумки роботи педагогічної студії.

Детальніше див. за:

http://chotsntt.ucoz.ua/news/projshla_oblasna_studija_dlja_metodistiv_naukovo_tekhnichnogo_naprjamu_pozashkilnikh_navchalnikh_zakladiv/2017-01-13-107

Більше фото тут: http://psycenter.at.ua/photo/studiji/studiji_2017_01_12_pozashkillja/36

Переглядів: 756 | Додав: psycommunity | Теги: діалог, позашкілля, студія, тренінг, маніпуляція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]