Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Січень » 18

18 січня 2017 року в обласному інституті працювала інтервізійна група для спеціалістів психологічної служби на тему «Розгляд складних випадків у роботі з проявами насильства у навчальному закладі».

У роботі прийняло участь 36 осіб. Серед них – фахівці шкіл, ліцеїв, НВК, центрів практичної психології і соціальної роботи, інтернатів, закладів професійної освіти, методисти відділів освіти та НМК. Ведуча групи – Артеменко Т.Б.

На початку учасники познайомилися та обмінялися актуальними думками стосовно теми. Серед «гарячих» запитів – діагностування насильства та жорстокості, подолання шкільного булінгу та кібербулінгу, консультування осіб з асоціальною поведінкою, попередження сімейного насильства, ресурсування професійної діяльності, захист професійних інтересів психологів та педагогів.

Спільне обговорення ключових проблем у контексті заявленої теми підвело присутніх до ідеї створення етичних стандартів у діяльності навчального закладу. Така нормативна рамка у діяльності закладу сприятиме організації безпечного освітнього простору та буде слугувати попередженню потенційних конфліктів між учасниками навчально-виховного процесу. Вказаний спосіб унормування взаємодії учасників навчально-виховного процесу у свій час на навчальних семінарах запропонувала ГО ... Читати далі »

Переглядів: 979 | Додав: psycommunity | Дата: 18.01.2017 | Коментарі (4)