Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Березень » 22 » розвиток навичок консультативної взаємодії фахівця психологічної служби на обласному семінарі
10:45
розвиток навичок консультативної взаємодії фахівця психологічної служби на обласному семінарі

Відповідно до плану роботи КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» на 2017 рік працівниками обласного центру практичної психології і соціальної роботи 21 березня 2017 року проведено семінар «Розвиток професійних компетентностей фахівця психологічної служби».

На семінарі працювало дві секції: 1) «Розвиток консультативної компетентності фахівця психологічної служби», ведуча Т.Артеменко, та 2) «Технології розвитку соціальної згуртованості суб’єктів освітнього процесу», ведуча І.Ворона.

У роботі першої секції взяли участь практичні психологи, соціальні педагоги, методисти з психологічної служби – усього 27 осіб.

У другій секції працювали представники від навчальних закладів, які є учасниками Всеукраїнського проекту «Розвиток соціальної згуртованості суб’єктів освітнього процесу».

Учасники першої секції обговорили зони успіху та зони розвитку у практиці консультування спеціалістів психологічної служби, означили власну рефлексивну позицію стосовно теми, опрацювали у групах практичні аспекти розвитку консультативних компетентностей фахівця.

Акценти були зроблені на таких професійних прийомах і навичках, як встановлення та підтримання контакту, оволодіння техніками відображення, формування запиту, контейнування сильних емоцій клієнта, створення ситуації безпеки, стабілізації клієнта.

Також група провела мозковий штурм щодо визначення алгоритмів дій фахівця навчального закладу у ситуаціях, пов’язаних з безпекою дітей у мережі Інтернет, у разі виявлення в учнів та вихованців ознак самопошкоджуючого характеру та явних ознак суїцидальних дій. Учасники поділилися досвідом щодо утілення принципів командної взаємодії у роботі зі складними випадками у рамках теми.

Закінчився семінар теплим колом, проговорюванням актуальної проблематики, яка потребує вирішення, та побажаннями на наступні зустрічі.

Див. також у ФБ-групі "Спільнота практикуючих психологів Черкаської області" https://www.facebook.com/groups/817697061673636/permalink/1117549241688415/ (тільки для зареєстрованих у групі учасників)

Фото див. на стор. http://psycenter.at.ua/photo/seminari/seminar_2017_03_21_konsultuvannja/38

Підготувала Т.Артеменко

Переглядів: 718 | Додав: psycommunity | Теги: контакт, емоція, Консультування, Семінар, Черкаський_ОЦППСР, КНЗ_ЧОІПОПП_ЧОР, психологічна_служба, Компетентність, Безпека, стабілізація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]