Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Листопад » 07

На цьогорічних листопадових курсах (29.10.18 - 11.11.18) психологи працювали, серед інших, з темою стресу, насильства, булінгу та мобінгу, девіацій.

Хіт запитів у роботі зі стресом – як «зберегти» себе, коли працюєш з клієнтом, який перебуває у стресі, як знайти внутрішні ресурси для поствідновлення та як практикувати самому, коли ти усвідомлюєш, що переживаєш у цей момент гострий стрес. Практичною відповіддю на запити став розгляд «живої консультації» з клієнтом за принципом стоп-кадру з підключенням обговорення в групі. Розглядались такі феномени, як якість контакту, рапорт, безпека, стабілізація та зміст трансференцій. Особлива увага зверталася на вміння диференціювати свої стани та стани клієнта та виконання задач ресурсування у ході консультативного контакту (за Н. Пезешкіаном). Були опрацьовані антистресові методи дихання та візуалізації. На роботу було відведено 2 години.

У контексті задач подолання булінгу та мобінгу акценти були поставлені на виявлення та рефлексію рольових виборів у в уявній ситуації групового кривдження. Очевидно, група зіткнулася з персональними виборами в континуумі «моя реальна групова роль» - «моя ідеальна групова роль» та змогла розв’язати для себе задачі, зі слів учасниці, через побудову «автонаративу». На виході ... Читати далі »

Переглядів: 660 | Додав: psycommunity | Дата: 07.11.2018 | Коментарі (0)