Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Квітень » 08

Піхуля С.О., практичний психолог ДНЗ «Черкаський професійний ліцей»

Методи подолання негативного впливу стресу в професійній діяльності викладачів професійно-техічного навчального закладу.
Попередження фізичних і психологічних захворювань та збереження здоров’я педагогічних працівників є необхідною умовою підвищення якості навчально-виховного процесу в ПТНЗ.
Темп роботи викладача ПТНЗ сьогодні є досить високим і вимагає взаємодії з великою кількістю людей, причому не завжди з тими, з ким подобається спілкуватись.
Крім того, на думку вчених, у педагогічних працівників є три основні групи факторів ризику [ c.19, 4]:
1. Об’єктивна стресогенність педагогічної діяльності як професії, що створює велику кількість непередбачуваних та невизначених стресогенних ситуацій і висуває завдання, які не мають однозначного розв’язання.

Об’єктивна стресогенність педагогічної діяльності пов’язана з такими стресо ... Читати далі »

Категорія: персоналії | Переглядів: 892 | Додав: SergiK | Дата: 08.04.2014 | Коментарі (1)

Піхуля С.О. Корекція негативних наслідків кризових станів в учасників навчально-виховного процесу професійно-технічного навчального закладу/Сергій Олексійович Піхуля//Актуальні проблеми та особливості діяльності психолога в закладах освіти: матеріали ІІІ Всеукраїнського науково-практичного семінару, Умань, 27 березня 2014 р. / [ред. кол.: Сафін О.Д. (гол. ред.) та інші]. – Умань: Видавничо-поліграфічний центр «Візаві». – 2014. – с. 126 -127

Піхуля Сергій Олексійович, ДНЗ «Черкаський професійний ліцей»,м.Черкаси

КОРЕКЦІЯ НЕГАТИВНИХ НАСЛІДКІВ КРИЗОВИХ СТАНІВ В УЧАСНИКІВ НАВЧАЛЬНО - ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ ПРОФЕСІЙНО - ТЕХНІЧНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
Сучасна складна соціально-економічна та політична ситуація в нашій державі, зниження рівня соціальної захищеності, розшарування суспільства, невпевненість в завтрашньому дні веде до збільшення випадків виникнення кризових станів в учасників навчально-виховного процесу в про ... Читати далі »

Категорія: персоналії | Переглядів: 975 | Додав: SergiK | Дата: 08.04.2014 | Коментарі (1)